Gode råd til storby ferie

Du kan spare penge på rejser til storbyer ved at følge et par enkle tips. For det første kan du overveje at rejse uden for sæsonen. Hoteller og flybilletter er typisk billigere i denne periode, og du undgår menneskemængderne. For det andet skal du benytte dig af de offentlige transportmuligheder.

Mange storbyer har fremragende metro- eller bussystemer, som kan hjælpe dig med at komme rundt uden at skulle ringe efter en taxa hvert femte minut. Endelig skal du sørge for at undersøge rabatter og tilbud, før du tager af sted. Mange attraktioner tilbyder nedsatte priser til studerende, seniorer eller familier, så det kan betale sig at spørge om besparelsesmuligheder, før du køber dine billetter.

Det gode ved storbyer er at der typisk ligger en stor lufthavn, større lufthavne har det med at have mange flyvninger, så det er nemt at komme til og fra. Så planlægger i mens i er afsted i vil til en anden storby, jamen – så vil i typisk kunne komme til den by samme dag.

Hvad skal man se og gøre i storbyer i løbet af ferien?

Der er jo mange ting, det kommer an på ens interesse – om det er shopping, sport, kultur, historien, parker, forlystelser/seværdigheder.

Man skal som minimum lige tjekke Google Maps, for at se hvad der har fået høje ratings, men det kan også være sjovt at snakke med lokale og spørge hvad de siger om byen og ting som måske skal opleves. Det kunne være en restaurant. Engang jeg var i Budapest, hvor min kæreste var med, hun er vild med katte – her fandt vi så frem til der var en katte cafe, hvor man kunne sidde og få en kop kaffe og et stykke kage mens man snakkede med deres katte. Det et sådan noget man ikke finder på side 1 på google hvis du søger på en by og blot lige bruger en time på research af destinationen.

Ferien er et godt tidspunkt at besøge storbyer på. Der er så meget at se og gøre, og stemningen er festlig og spændende. Hvis du planlægger en tur til en storby i ferien, er her nogle ting, du skal huske på.

For det første skal du huske, at hoteller og andre overnatningsmuligheder vil være meget efterspurgte i særdeles sommerferien og højtider. Sørg for at reservere dit værelse i god tid. For det andet vil mange attraktioner og aktiviteter være overfyldte, så det er vigtigt at planlægge i forvejen og foretage reservationer, hvor det er nødvendigt. Endelig skal du ikke glemme at pakke dit varmeste tøj! Storbyer kan være kolde om vinteren.

Hvordan man kommer rundt i storbyer?

Der er et par muligheder for at komme rundt i storbyerne. Du kan tage offentlig transport, benytte samkørselstjenester eller leje en bil. Uber, løbehjul, metro, busser lej en cykel for et par timer.

Offentlig transport er som regel den billigste løsning og kan få dig derhen, hvor du skal hen. Det kan dog være overfyldt og kører måske ikke efter en bestemt tidsplan.

Medfartstjenester som Uber eller Lyft kan være en praktisk måde at komme rundt på, men de kan være dyre.

Hvis du opholder dig i en storby i en længere periode, bør du måske overveje at leje en bil. Det giver dig friheden til at komme og gå, som du vil, men det kan være dyrt. Dog skal du overveje om du skal se ting i byerne omkring storbyen eller du blot skal være inde i centrum. Så anbefaler vi at mange tjekker markedspladsen på Facebook, for at se om du kan finde en billig cykel, som kan tåle at blive taget.

Uanset hvilken transportform du vælger, skal du sørge for at planlægge i forvejen, tjek priser hjemmefra. Så du ikke bliver overrasket over hvad det koster. Egen erfaring fra fx London, hvor vi blot kørte på løbehjul i 2 dage, også sidste dagen tog metroen, fandt jeg frem til det var langt billigere, hurtigere og nemmere at tage metroen. Dog får du ikke set så meget. Men det er her man skal vurdere, hvad man gerne vil på ens storbyferie.

De fleste storbyer har gode offentlige transportsystemer, som kan få dig rundt relativt billigt. Det kan dog være overfyldt og kører måske ikke altid efter planen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *