Fotoshoot hos Mikjær Studios

Sasa-Kovacevic-9

Jeg gik længe med tanken om at få lavet et par professionelle fotos af mig selv til brug på nogle af mine sites m.m.. Nu er jeg 24 år gammel og nået den alder, hvor jeg ikke længere kan tillade mig at benytte billeder fra diverse byture, og derfor søgte jeg hist og pist på nettet.

Heldigvis faldt jeg over dette indlæg på Amino.dk.

Mikkel Mikjær Christensen tilbød at lave gratis billeder til hans portfolio ude i hans foto og lydstudie (Mikjaer-Studios.dk) i Brabrand, Aarhus. Jeg slog straks til, og efter et par e-mail korrespondancer kørte jeg derud.
Continue reading

Google+ og Google AuthorRank – Sådan får du Authorship

google authorrank

Vi kan ikke komme udenom det. Google+ vokser sig større og større for hver dag der går, modsat Facebook der i det seneste år har mistet flere brugere end FB har erhvervet.

Hvad har Google+ med hjemmesider at gøre?

Det ser ud til at Google giver et SEO fordel til de hjemmesider, der benytter Google+.

Årsagen er ganske simpel.

Google+ er i konkurrence med Facebook, og lige præcis derfor skaber Google et kæmpe incitament til at forbrugerne skal bruge Googles sociale medie frem for Facebook.

Hvis man har prøvet at benytte Google+, vil man hurtigt opdage at platformen virker cirka 100 x bedre end Facebooks. Med andre ord spiller det tekniske, og der forkommer næsten aldrig fejl modsat Facebook.
Continue reading

Genialt WP plugin til bedre SEO og design

Alle hjemmesider jeg arbejder med er sat op i CMS systemet WordPress.

Ganske simpelt af den årsag at WP er så dejlig nemt at arbejde med. Jeg kan hverken programmere eller designe, men alligevel formår jeg at lave en flot og funktionel hjemmeside i ny og næ 🙂

Eftersom man med WordPress kan bruge forskellige plugins, faldt jeg forleden dag over hjemmesiden Tentblogger af John Saddington.
Continue reading

Inspiration til iværksætteri

Inspiration iværksætteri

Dette billede siger allerede så meget. Hvis du er en af dem som går rundt og føler at du arbejder 24/7, så er du på ingen måde den eneste. Velkommen til iværksætter-livet, og brug nu dette billede til inspiration!

inspiration citat

“Entrepreneurship is living a few years of your life like most people won’t,
so that you can spend the rest of your life like most people can’t.” – Unknown

Greed killing the American Dream… And the world

america economy
A symbol of the financial elite?

 

This topic has been one of my all time favorite exams. America, one of the first countries in the world with pure freedom and the liberalism that followed, has been poisened the last 100 years or so by financial greed. If you like reading about economy, the financial crisis in 1929 and 2008, the wealthy and powerful banking families like the Rothschilds and Rockefellers, you might just like or hate what you are about to read.

This is a synopsis and not a report. In other words, the focus was not on being too source critical.

For many decades the American financial system has been stable and safe. But then something changed and the financial industry turned its back on society. Corrupted our political system and plunged the world economy into the crisis of 1929 and 2008.
Continue reading

Hvorfor er marketing vigtigt?

På mit 3 semester havde jeg et ret spændende eksamen indenfor marketing. Jeg har aldrig brudt mig om faget eftersom jeg ærligt talt synes, at det er et rigtig pige-fag. Så længe man “argumenterer” kan man aldrig gå galt i byen. Hvert fald ikke på universitets niveau. Det fascinerende ved marketing er dog, at man har mulighed for at “tænke ud af boksen”. En egenskab som er et must i dag for de fleste globale virksomheder.

Jeg interesserer mig meget for affiliate-marketing samt søgemaskineoptimering, og der er tydelige tendenser der peger på, at hvis man skal kunne følge med i udviklingen og den konstante konkurrence, så kræver det at man ligger i toppen på Googles side 1 på de vigtigste søgeord.

Hvordan ligger man i topppen af Google? Udover de nødvendige off site og on site faktorer indenfor SEO, så er værdi skabelsen blevet langt vigtigere de sidste par år. Google straffer flere og flere hjemmesider som ikke skaber værdi til den besøgende, og lader andre komme til som gør. Med andre ord KRÆVES det at man tænker ud af boksen, hvis man vil differentiere sig fra andre konkurrenter der har de samme ydelser/service/produkter som en selv.

Og det er lige præcis her, at marketing kan sit kram. Der er ingen tvivl om, at hvis man fanger den rigtige vinkel med sin marketingsstrategi, så er man et skridt nærmere succes.

Jeg fik 10 i min marketingseksamen. Noget rigtigt må jeg have gjort 🙂
Continue reading

Serbien – Kosovo rapport: EU’s indflydelse og integration

serbien eu kosovo

Når man i dag taler om EU og det europæiske samarbejde kan man sige mange positive samt negative ting med den nuværende finanskrise in mente. Men en ting kan man ikke betvivle: EU’s evne til at skabe fred på kontinentet imellem tidligere rivaliserende nationalstater blandt andet ved hjælp af øget økonomisk integration.

Balkan regionen har om nogle været genstand for konflikter imellem rivaliserende nationalstater som også udløste Balkan-krigen i 1991 efter Jugoslaviens sammenbrud. Især forholdet imellem Serbien og Kosovoregionen var under borgerkrigen årsag til nogle af de blodigste kampe og mest forfærdelige krigsforbrydelser i nyere europæisk historie.  Siden krigen har de seks omkring liggende Balkan lande stræbt efter at blive optaget i EU-samarbejdet og dermed endelig blive accepteret som en del af Vesten. I det brede perspektiv er det uden tvivl hele Balkans interesse at blive optaget i EU, men grundet Balkans historie kan området betragtes som en kludetæppe der er blevet samlet og delt flere gange igennem historien. Derfor kan man ikke se på Balkan som én samlet enhed, men som mange dele med hver deres udfordringer. EU påbegyndte sit omfavn af de tidligere Jugoslaviske lande med Slovenien i 2004. Med Kroatiens endelige optagelse i juli 2013, ser det ud til at Serbien står foran EU´s dørtrin til at blive det tredje land i rækken med EU-kandidaturen.
Continue reading

Højkonjunkturen i Europa 1950-1973 samt europæisk integration

Jeg har netop afleveret en skriftlig eksamen i Europas Økonomiske Historie. For dem som interesserer sig for økonomi med udgangspunkt i De Gyldne Tider (højkonjunkturen 1950-1973) samt europæisk integration kan opgaven være relevant til skolebrug eller fritidslæsning.

I forhold til spørgsmål 4 har det været svært at indrage noget faktuelt om sammenhængen mellem højkonjunkturen og den europæiske integration. Der er utrolige mange egenskaber at tage højde for, da det ikke kun er et sociologisk spørgsmål om hvordan mennesker føler omkring deres europæiske identitet, det er ikke kun et spørgsmål om nødvendighed og det er ikke et spørgsmål som kan forklares via forskellige former for integrationsteorier.
Continue reading

Få inspiration til mere succes og frihed.

Det er en lørdag aften, og de fleste af mine bekendte forsøger at lokke mig med at tage ud og more mig. Det er der naturligvis intet galt i, men på forhånd ved man at den efterfølgende dag ikke bliver særlig produktiv.

Hvad gør man, hvis man kører træt i at arbejde 24/7?

Hvad skal man stille op hvis det hele bliver for hårdt, og man bare har lyst til at smide sig i sofaen og se film. Lad mig først påpege, at der hellere intet er galt i det.

Det er bare ikke nok for mig.

Jeg ved at for hver gang jeg smider mig i sofaen, for hver gang jeg tager ud og fester, for hver gang jeg ikke orker mere. Så trækker det blot fra i mit regnskab i forhold til at blive succesfuld.

Opfattelsen af succes er naturligvis forskelligt fra individ til individ, og det skal den helst blive ved med at være.
Continue reading

Europagten og dens betydning for Danmark

Europagten

Europagten

Selvom Danmark ikke er med i Euroen, så har landet stadig mulighed for at være en del af Europagten. Forneden kan man finde informationer om hvad Europagten er, og den danske holdning til den inde på Christiansborg.

Hvad er Europagten?

Europagten (finanspagten) blev vedtaget den 9. december 2011 af de 17 eurolande, og de otte ikke-eurolande, for at sikre en bedre finanspolitik samt økonomisk koordinering. Pagten skal ses som et værktøj til at sikre holdbarheden af staternes offentlige finanser, og på den måde forbygge gældskriser som den nuværende.

Hvilke lande er med i Europagten?

EU består af 27 medlemslande. Heraf har to medlemslande, Tjekkiet og Storbritannien, har valgt at takke nej til samarbejdsaftalen.

Budgetregler i Europagten
Continue reading

Jura opgave – Formueret del 1

Jura er en interessant felt, som man ikke kan komme udenom hverken på et politisk eller økonomisk plan. Forneden kan man finde en besvarelse af en opgave indenfor formueret. Besvarelsen er del 1 af en større opgave.

Hvilken type fuldmagt er der tale om?

Bente bliver ved brevet af Asger givet en opdragsfuldmagt (uden særlig tilværelse), jf Aftl § 18. Bente får her lov til at handle i Asgers navn og for dennes regning. En opdragsfuldmagt kan både være mundtlig og skriftlig. At denne erklæring til Bente er skriftlig betyder ikke nødvendigvis, at der er tale om en § 16-fuldmagt.

Læs også: Alt om konkurrenceklausuler

Det fremgår ikke af det skriftlige dokument, at fuldmagts­erklæringen er beregnet til forevisning for tredjemand. At Bente fremviser brevet og billederne til Calle, ændrer ikke ved dette forhold. Bente kan trygt handle i Asgers navn uden at være i besiddelse af fuldmagtserklæringen i brevet. De vedlagte billeder skal ikke skabe dokumentation for fuldmagtens eksistens, men blot skabe interesse hos købere.
Continue reading

CEPOS skriveøvelse II – Den grønne tilgang .. eller er den grå?

Skriveøvelse II:

Skriv et debatindlæg om et aktuelt emne med en frihedsorienteret vinkel.

Det skal skrives som om, det var et debatindlæg til en avis.

Omfang: 4000 anslag inkl. mellemrum (svarende til en Opinion i Berlingske Tidende)

Prøv at tænk meget på overskriften og den første linje – det er det vigtigste. Nye vinkler og ny retorik er også velkomment.

Den grønne tilgang .. eller er den grå?

Af Sasa Kovacevic

Hvad vi har i Danmark er ikke underligt. Det findes overalt i verden efterhånden.

Vi satser på at vide lige præcis hvad et samfund som hele har brug for, og kommer til at få brug for i fremtiden. Tør vi gå længere? Umiddelbart ikke, men ikke på grund af manglende mod, men pga. manglende finansiering.

Måske burde vi i en stund reflektere over dette, og se om det hele nu også udmønstrer sig som forventet?

Lad os endelig holde os langt fra de sidste par års dilemmaer omkring finanskrisen; at stimulanspakkerne ikke har duet er ikke kontroversiel viden. Lad os istedet bevæge os hen til et lidt mere omtalt emne som stadig spøger med dets markante sider. Konceptet om grøn teknologi/energi, forskning og hovedsageligt arbejdspladser. Det lyder mildest talt som om de nye arbejdspladser hos de fleste økonomier i den occidentale verden kun genereres i den grønne revolution. Men er dette nu også holdbart?

Den første tanke som burde ramme meningmand/kvinde er Bastiats lære om det som ses, og det som ikke ses. Derefter Jesus Huerta de Sotos lære om hvordan vi alle er økonomiske agenter, som bygger på Carl Mengers gamle skrifter og dagen i dag stadig af Israel Kirzner omkring den entrepenøriske agent. Måske gør vi klogest i at holde os til den logiske tilgang som alle, uanset om man kender til Østrigsk økonomi eller ej, besidder. Måske kan vi endda komme til en fællesforståelse.

Hvad menes med al denne tom-snak?
Continue reading

CEPOS skriveøvelse ACTA

I løbet af vores ophold på CEPOS Universitet skal vi igennem diverse skriveøvelser.

I den næste stykke tid vil jeg uploade forskellige debatoplæg fra nogle af de udvalgte studerende fra mit CEPOS hold 2012. De valgte debatoplæg er udelukkende fra studerende som har tilladt mig at poste deres opgaver.

Skriveøvelse I:

Skriv et debatindlæg om et aktuelt emne med en frihedsorienteret vinkel.

Det skal skrives som om, det var et debatindlæg til en avis.

Omfang: 4000 anslag inkl. mellemrum (svarende til en Opinion i Berlingske Tidende)

Kinesiske tilstande i Danark – ACTA underskrives!

ACTA

Du skal ikke længere rejse 7000 km for at opleve Kina. Danmark har netop underskrevet ACTA – Det er nu slut med fildeling, musik og underholdning på nettet som du kender den.

Af Sasa Kovacevic

På trods af at Kina er det land i verden som har det største antal internet-og mobilbrugere på kloden, så er det også det land som bruger flest ressourcer på at kontrollere mængden af data og oplysninger som florerer rundt på internettet. Fængsling for fildeling, konstant overvågning af dine e-mail konti og afskæring fra omverden er blot af nogle af de ting, som kineserne hver eneste dag bliver udsat for.

Kina har længe været domineret af strikt kontrol når det kommer til ytringsfrihed på internettet. Nu ser det ud til, at det er blevet Danmarks tur.
Continue reading