Sådan vælger du det rigtigt CMS system til din hjemmeside

Hvis du går med tankerne om at starte en hjemmeside op, er det værd at gøre sig tanker om, hvilken form for hjemmeside der ønskes oprettet. Dette skyldes at de forskellige Content Management Systems (CMS), er henvendt forskellige typer hjemmesider.

CMS er en forkortelse af, hvad vi på dansk kalder et indholdsstyringssystem. Det er dette systemer, man bruger til at opbygge, og håndtere, samt vedligeholde hjemmesiden igennem. Dette software installeres på en webserver, hvor det kan tilgås igennem den browser man anvender.

Ønskes der er at laves en webshop eller informationshjemmeside

Det er muligt at benytte sig af forskellige muligheder og funktioner, alt efter hvilket system der vælges til opbyggelse og drift. Nogle systemer er henvendt hjemmesider, der skal fungere som webshop, hvor andre systemer er henvendt informative hjemmesider. Det er derfor utroligt vigtigt, at have en plan med den hjemmeside man ønsker at oprette, inden man installerer CMS system.

Her kommer der nogle eksempler, på nogle af de mest kendte CMS systemer på markedet:

WordPress

Et af de mest kendte CMS systemer til informative hjemmesider, er WordPress. Dette CMS system er utrolig brugervenligt, hvilket gør det muligt for selv den helt uerfarne hjemmesideudvikler, at kunne arbejde i dette system. Der findes et utal af temaer og plug-ins, hvilket kan være med til at personliggøre hjemmesiden, samt skabe kreative funktioner.

Det er samtidig overskueligt, at skabe en SEO optimeret hjemmeside i dette system, da der både findes plug-ins der gør SEO aktiviteterne overskuelige, hvilket supplerer de i forvejen overskuelige funktioner i systemet godt.

Dette CMS system er henvendt den informative hjemmeside, hvor der ikke skal drives en webshop med køb direkte fra hjemmesiden. Bygoghjem.dk er eksempelvis en information og vejledningsside, hvor det er muligt at indhente tips og tricks til det private byggeri. Ved denne type hjemmeside, er WordPress et oplagt CMS system at opbygge hjemmesiden i, da det er nemt at lave de nødvendige kategorier, samt skabe overblik over de forskellige emner i dette system.

Flere opbygger affiliate hjemmesider

Danskernes prisfokus har medført, at mange hjemmesideejere vælger at lave en affiliate hjemmeside. Affiliate marketing ses blandt andet som de hjemmesider, der sammenligner priser i forskellige brancher.

WordPress er er oplagt styresystem, hvis man ønsker at lave en affiliate hjemmeside, hvor der linkes videre til de respektive producenter, eller virksomheder, og hvor man som bruger, ikke behøver muligheden for at kunne købe produktet direkte fra hjemmesiden.
Denne form for hjemmeside er de seneste år, blevet en utrolig populær måde at drive hjemmeside på, hvor man i dag kan finde sammenligningssider inden for kviklån, forsikringer, håndværk, flybilletter og mange flere.
XSCE.dk driver en WordPress-hjemmeside der anvender affiliate marketing inden for lån på deres hjemmeside. Det er mulighed at se eksemplet ved at klikke her

Magento Webshop

Hvis ønsket er at lave en webshop, er Magento et relevant CMS system at oprette siden i. Når man laver en webshop, er man ofte interesseret i at udbyde en masse produkter inden for en branche, hvor det er muligt for brugeren, at kunne købe produkterne direkte fra siden.

Kunderne har på en Webshop, mulighed for at lægge udvalgte produkter i en ”kurv”, hvorefter man har mulighed for at få tilsendt de købte produkter hjem til en valgt adresse.

I et SEO perspektiv er det med Magento utrolig overskueligt, at indsætte produktbeskriver af alle produkterne, samt indsætte Title-tags og metadescriptions med dette system.

Mobilcovers.dk er en webshop, der udbyder en lang række forskelligt tilbehør til den nye Iphone 7. Det er derfor vigtigt for denne type webshop, at vælge et CMS system, hvor det er muligt og overskueligt at indsætte title-tags på hvert produkt. I et SEO perspektiv er dette en utrolig effektiv og vigtig faktor, hvis det ønskes at rangere højt i Google søgeresultater.

Det samme er Hafaro.dk Shoppen har et KÆMPE udvalg, og Magento er perfekt til den slags. Andre shopsystemer som WooCommerce eller Drupal håndterer ikke store mængder af produkter på samme måde som Magento.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *