Sådan får du succes med affiliate marketing

Det følgende indlæg er leveret af Simon Bak Andersen, en af landets skarpeste hoveder indenfor affiliate marketing. Da jeg stadig har mange ting at se til, blandt andet med at klæde landberg.dk på til en digital fremtid, overlader jeg derfor gerne pladsen til Simon, der her vil give et par særdeles kloge råd til jer, der gerne vil have succes med affiliate marketing.

Indlæg af Simon Bak Andersen

Jeg har været så heldig at få lidt spalteplads her på Sasas blog. Dette privilegium har jeg selvfølgelig tænkt mig at udnytte til fulde, så du som læser rent faktisk får noget ud af at læse med her.

Nyhed: Brug Adfinder.dk til at finde de rigtige partnerprogrammer.

Mit indlæg kommer til at handle om, hvordan du helt konkret får ”prikket hul på bylden” og får succes med affiliate marketing. Derfor kan du med fordel læse med her, hvis du interesserer dig for passiv indkomst og ikke mindst, hvordan det kan praktiseres. Inden jeg løfter sløret for mine bedste affiliate marketing tips og tricks, vil jeg gerne have lov til at give en kort præsentation af mig selv herunder min baggrund:

Navnet er Simon – and I f*cking love affiliate marketing

Jeg hedder Simon og er i skrivende stund 22 år. Mit arbejde med affiliate marketing går 4-5 år tilbage. I de første par år havde jeg virkelig svært ved at generere noget ”mønt”, hvorfor jeg meget hurtigt besluttede at droppe min affiliate-karriere (ikke meget rygrad og vilje at spore). Dog var interessen stadig stor for hele det der ”passiv indkomst-halløj”.
For 2-3 år siden besluttede jeg mig så for at give det endnu et forsøg. Denne gang med en større viden og ikke mindst et større gå på mod i bagagen – og det bar i den grad frugt. Jeg gik fra ingenting til i dag at omsætte for et sekscifret beløb på affiliate marketing pr. år. Og denne vanvittige vækstkurve ser kun ud til at fortsætte!

Jeg betegner mig selv som meget ”indholdsfokuseret”, når jeg arbejder med affiliate marketing. En af mine spidskompetencer er uden tvivl at lave indhold som faktisk går ind og hjælper brugeren/læseren med et konkret problem. Denne side om omfangsdræn er et godt typeeksempel på, hvordan jeg laver mit indhold. Metoden har vist sig at være ganske lukrativ.

En anden har fx lavet denne side om test af alle mulige produkter i mange brancher. Den er niche i den forstand, at den handler om emner fra byggebranchen samt alt til hjemmet.

Mit liv handler selvfølgelig ikke kun om affiliate marketing. Hvis du gerne vil vide mere om, hvem jeg er, så henviser jeg til min hjemmeside www.simonbakandersen.dk. Har du derimod mere lyst til at blive klogere på, hvordan du får succes med affiliate marketing, så er det nu du skal pudse brillerne!

Brug tid på at finde de bedste affiliateprogrammer

Hvis du spørger mig, kan det i den grad betale sig at bruge tid på at finde de absolut bedste affiliateprogrammer. Der er nemlig en verden til forskel på, hvor godt de forskellige programmer performer.

Kig på EPC

Når du skal vurdere de forskellige programmer, er det en glimrende ide at se nærmere på EPC. På den måde får du en meget god ide om, hvad du kan forvente at tjene pr. klik du sender videre til pågældende program.

Som nybegynder inden for affiliate vil jeg anbefale dig at gå efter et program som minimum har en EPC på 5 kr. På den måde burde det ikke være voldsomt svært at få nogle konverteringer igennem inden for kort tid (alt er selvfølgelig relativt).

Gå efter produkter med en HØJ kommission

Hvis jeg i dag skulle starte fra bunden med min affiliate-karriere, så ville jeg uden tvivl arbejde med dyre produkter som giver en høj kommission. For mig at se kan det ganske enkelt ikke betale sig at arbejde med produkter som koster under 200-300 kr. Kommissionen er for lille!

Forsøg i stedet at give den gas med nogle dyrere produkter såsom spiseborde, senge, belægningssten, modetøj og make-up fra de dyreste mærker blot for at nævne nogle eksempler. Alternativt skal du finde webshops, hvor den gennemsnitlige kunde køber for et stort beløb. Jeg vil påstå, at din tid er bedst givet ud ved at arbejde med dyrere produkter, hvis du virkelig gerne vil have succes med affiliate marketing.

3byggetilbud.dk er et godt begynderprogram

3byggetilbud.dk er uden tvivl et af mine favorit programmer og et program som har tjent mig tusindvis af kroner. Jeg vil anbefale programmet til dig som netop er gået i gang med affiliate. Herunder har jeg listet nogle gode grunde til at arbejde med 3byggetilbud.dk:

 • Gode leadpriser (fra 100 kr.)
 • Høj EPC
 • Stadig mange nicher med minimal konkurrence
 • Det tager ikke lang tid før du lavet det første lead
 • dk tilbyder et fantastisk produkt, der er nemt at sælge som affiliate

Spyt en masse (godt) indhold ud

En masse indhold i form af artikler, indlæg, gæsteindlæg og lignende har uden tvivl været en af de helt store grunde til, at jeg i dag har nået en sekscifret omsætning som kun er stigende år efter år. Derfor vil jeg anbefale dig at prioritere denne del af arbejdet meget højt. Hvis du er rigtig sej, så skriver du minimum én artikel til din affiliateside om dagen i et år. Det vil med GARANTI sætte skub i din forretning. Det var lige præcis denne metode som gav mig stor succes!

TIP: Skriv min. én tekst om dagen i et år. Det giver RESULTATER!

Sæt fart på processen og hyr en tekstforfatter

Hader du at skrive? Kan du ikke finde tiden til det? Eller har du en tredje undskyldning? Uanset hvad, så kan du altid hyre en tekstforfatter til tekstarbejdet. På den måde kan du få sat skub i tingene og spyttet en masse godt indhold ud.

Vælger du at bruge en tekstforfatter til dit projekt, er det uhyre vigtigt, at du er god til at forklare, hvad teksternes formål er, hvordan de skal opbygges og ikke mindst, hvad de skal handle om. Jo mere præcis du er i din forklaring til tekstforfatteren, jo bedre tekster får du.

Hvis jeg for eksempel bestiller 10 tekster til et af mine affiliatesites, så bruger jeg gerne 1-2 timer på at lave en uddybende tekstplan med forklaring til hver eneste tekst. På den måde er tekstforfatteren klædt super godt på til at skrive tekster som ender med at tjene sig selv hjem igen mange gange!

Gør dine affiliatelinks TYDELIGE

Som affiliate tjener du penge, når du får en besøgende til at klikke sig videre fra din side og efterfølgende foretage et salg/en konvertering. Derfor nytter det ikke noget, hvis den besøgende ikke kan SE, hvor der skal klikkes. Du skal være ikke være bange for at gøre dine affiliatelinks TYDELIGE.

Det har jeg gode erfaringer med

Når jeg gerne vil have mine besøgende til at klikke sig videre via affiliatelinket, så sørger jeg for at gøre linket ”attraktivt” og ”iøjefaldende” uden, at det virker for spammy. Det kan bl.a. være i form af en grøn knap som bryder billeder, et billede eller bestemte sætninger og udtryk.

Nedenstående sætninger og udtryk har jeg i øvrigt gode erfaringer med:

 • Se flere billeder
 • Se prisen her
 • Læs mere
 • Klik her og spar penge
 • Produktet kan købes her

Geninvesteringer har været min nøgle til succes

Dette råd er meget vel det bedste, mest effektive og vigtigste du kommer til at læse i dag, hvis du drømmer om at lave en masse mønt på affiliate marketing. Hvis du geninvesterer størstedelen af de penge du tjener på affiliate marketing, så skal jeg være den første til at sige, at det vil booste din forretning noget så gevaldigt.

Geninvestering har uden tvivl været en af de største nøgler til min succes. En stor del af min indtjening har jeg geninvesteret i nyt indhold som kan generere en endnu større omsætning. Derudover har jeg også investeret i linkbuilding til mine sider samt nogle mindre opkøb af gamle affiliatesider. Fordelen ved at geninvestere er, at det med al sandsynlighed vil give din omsætning et kæmpe boost.

Et godt netværk kan hjælpe dig meget

Kender du en fyr som er en haj til linkbuilding? Er din fætter verdensmester i on-page SEO? Eller har du en veninde som er et tekstforfatter-geni? Du har med garanti nogle i dit netværk som kan være med til at løfte din affiliateside til det bedre.

Bytte links, samarbejde osv. er guld værd

Personligt har jeg en håndfuld lukrative samarbejdsaftaler med forskellige personer og firmaer. Disse aftaler er bl.a. med til at gøre mine sider meget mere synlige i Googles søgeresultater, hvilket alt andet lige giver mig en større indtjening.

Da dette ”trick” har fungeret super godt for mig, er det selvfølgelig et jeg vil anbefale. Tænk dig godt om: Hvem i dit netværk kunne være interesseret i et samarbejde med dig og din affiliateside?

Med vedholdenhed kommer du langt

Nu til det sidste og mest kliche-agtige råd for denne gang: VEDHOLDENHED!

Du har sikkert fået tudet ørene fulde med det allerede – og det er der en særlig god grund til. For hvis du vil have succes med affiliate marketing, så kræver det vedholdenhed. Så enkelt er det! Langt de fleste giver smider håndklædet i ringen, hvis ikke de har tjent noget efter en måned – du skal være stærkere end det!

Forvent ikke at tjene noget nævneværdigt det første år

Det bedste du kan gøre er at slette alle dine forventninger til indtjening. For med stor sandsynlighed kommer du ikke til at tjene noget som helst det første år. Brug i stedet din energi på at producere en masse kontinuerlig indhold til din side. Brug din energi på at følge de råd jeg lige har givet dig. Gør du det, så er jeg sikker på, at du vil få stablet et super sejt og indbringende affiliatewebsite på benene.

Jeg kunne blive ved…

Jeg kunne blive ved med at skrive om affiliate marketing og komme med gode råd til større indtjening, flere besøgende osv. Dog er min ”taletid” ved at være brugt for denne gang. Hvis du ikke er blevet træt af at høre om min plapren om affiliate marketing, så er du velkommen til at følge med på min blog. Her vil jeg i ny og næ dele ud af mine erfaringer med passiv indkomst og give dig en masse konkrete tips og tricks.

Jeg takker Sasa for spaltepladsen – og så håber jeg, at du tager action og følger mine råd. Det vil med al sandsynlighed gøre dit arbejde med affiliate marketing markant sjovere ($$$). Har du spørgsmål eller kommentarer, så er jeg sikker på, at Sasa bifalder din brug af kommentarfeltet herunder.

2 thoughts on “Sådan får du succes med affiliate marketing

 1. Tak for et fint indlæg 🙂 Som SEO-fyr, uden nogle nævneværdig affiliate-erfaring, er det meget sjovt at læse, hvad du som affiliate marketeer ligger vægt på – især efter vi er kommet over på den anden side hos HUMA, og skal prøve at gøre det attraktivt for partnere at koble sig på vores program.

  Er der nogle bestemte ting som du ville overveje at gøre, hvis du sad i vores sted (for at gøre det attraktivt for vores partnere)? Vi har prøvet at lave en guide til vores partnere, hvor vi skriver lidt om oplagte muligheder til artikler og content generelt – men det er som om at der ikke er vildt mange som bider på

  – Emil

  1. Hej Emil!

   Tak for kommentaren 🙂

   Personligt er jeg stor fan af konkurrencer, hvor der er nogle nævneværdige præmier på højkant. Konkurrencer motiverer mig til at få produceret mere værdifuldt indhold, der er godt både nu, men også på lang sigt. Så overvej det!

   Som jeg også skriver, arbejder jeg i dag primært med produkter/services med en pris på +300 kr. Det er bl.a. derfor, at jeg ikke har set nærmere på HUMA’s affiliateprogram, da produkternes priser er forholdsvis lave. For at imødekomme dette “problem” ville jeg fokusere endnu mere på at få skabt nogle pakkeløsninger med henblik på at øge ordreværdien, så den bliver tilpas høj til at fange min opmærksomhed som affiliate.

   Et alternativ kunne være at få dine affiliatepartnere til at samle emails til dig. Hvor der bliver betalt pr. signup. Jeg ved ikke, hvor stor værdi din mailliste har dig, men det kunne være en mulighed.

   Håber du kan bruge mine svar.

   Hilsen
   Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *