Sådan bliver du synlig med din video online

Dette gæsteindlæg er skrevet af Tobias Ehlig. Til daglig driver han egen webshop med e-kondom.dk. Tobias har masser af erfaring med video seo, og her kommer han gratis råd til, hvordan du bliver mere synlig med dine videoer. 

Bliv synlig med din video online

youtube video seo

Alle virksomheder uanset type og størrelse bør i mine øjne have en reklamefilm på deres website. Men én ting er at få lavet en flot reklamefilm som ligger på din egen webadresse – du bør også sørge for at videoen på YouTube er optimeret således, at den vil få maksimal eksponering i søgemaskinerne; dette kalder jeg YouTube Video SEO.

Der bliver uploadet 2 døgns video til YouTube hvert eneste minut, så der er hård konkurrence om at blive vist på side 1 på de forskellige søgeord. At din video er uploadet til YouTube betyder ikke i sig selv at den vil blive set, ligesom tilfældet er med hjemmesider.

Du er nødt til at optimere din video således at den står forrest i køen når potentielle kunder søger efter dine produkter på internettet. Det gør du ved at fortælle YouTube bedst muligt hvad din video handler om – for i modsætning til tekst, så kan søgemaskinerne ikke læse indholdet af videoer. Når din video er uploadet til YouTube skal du således udfylde de enkelte informationsfelter med stor omtanke.

Det første du skal gøre er at overveje, hvilke søgeord du gerne vil have din video vist på. Du har måske lavet en reklamefilm for din webshop der sælger børnetøj, og dit primære søgeord kan så være ”børnetøj”, mens ”pigetøj” og ”drengetøj” er de sekundære. Du er nu klar til at gå i gang med selve søgemaskineoptimeringen.

Titel

Videoens titel er overskriften på din video som opnår stor synlighed i søgeresultaterne, og den bør derfor være lige i øjet. Du skal være opmærksom på at benytte alle dine søgeord i titlen, og gerne indledt med dit primære søgeord. Fx ”Børnetøj i alle prisklasser – pigetøj og drengetøj”.

Beskrivelse

Udfyld alt youtube info

Videoens beskrivelse er din mulighed for at fortælle søgemaskinerne i flere detaljer hvad din video handler om.

Du bør her skrive en lang og grundig tekst der forklarer videoens indhold, og du bør ligeledes udnytte muligheden for naturligt at inddrage nogle af dine mindre søgeord, fx ”børnestøvler” eller ”børnestrømper”.

Dine primære og sekundære søgeord bør optræde i de første par sætninger af beskrivelsen, men sørg hele tiden for at de indgår naturligt i teksten, således at den også er læsevenlig for mennesker. Du bør her også udnytte muligheden for at indsætte et klikbart link som linker til dit website, og dermed hente noget direkte trafik fra YouTube.

Tags

Videoens tags er en af de mere simple ting at optimere når først du kender dine søgeord. Sørg for at have de vigtigste søgeord først, og skriv herefter gerne alle de søgeord der er relevante for din video. Du kan med fordel både skrive enkelte søgeord og forskellige sammensætninger af dine søgeord, fx ”Børnetøj, pigetøj, drengetøj, børnetøj til piger, børnetøj til drenge, pigetøj til børn, drengetøj til børn” osv.

Kategori

Videoens kategori er vigtig i forhold til at få din video vist i kolonnen ”relaterede videoer” ved siden af andres videoer. Vælg derfor den mest passende kategori for bedst mulig chance for at blive eksponeret ude i siden når potentielle kunder ser dine konkurrenters videoer.

Synlighed

Videoens synlighedsindstillinger er typisk sat til ”offentlig”, men tjek det lige for en sikkerhedsskyld. Står din video ved en fejl til fx ”privat” vil alt dit arbejde med YouTube Video SEO være spildt, da videoen dermed er skjult for søgemaskinerne.

Ekstra

Med ovenstående råd har du en grundlæggende viden om hvordan din video bliver eksponeret mest muligt i søgemaskinerne. Yderligere søgemaskineoptimering kan ske ved skabe mest muligt aktivitet omkring din video – her tæller visninger, likes, kommentarer, links til videoen, indlejringer af videoen, sociale delinger mv.

Læs flere gratis nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *