Min hemmelige elsker, Bing.dk

 

Oktober

Som overskriften afslører, har jeg fået mig en hemmelig elsker, i form af Bing/Yahoo ads. Så hvis du vil høre hvordan du kan skaffe ekstremt billig trafik til din affiliate/webshop, så læs videre her.

Læs også min ultimative guide om Google AdWords eller hvordan mit digitale bureau Obsidian Digital hjælper kunderne med Bing annoncering.

Kort om mig:

Mit Navn er Joakim Kruse aka. Krusekanonen og jeg arbejder til dagligt hos webbureauet No Zebra i Århus, som online marketing dude. Derudover blogger jeg på Joakimkruse.dk og driver en mindre skare af sites, heriblandt min (tidligere) deltager i AffiliateDM www.Discount-byg.dk.

Derfor droppede jeg min deltagelse i AffiliateDM

Jeg valgte i år at deltage i AffiliateDM med discount-byg.dk, sammen med min partner. Vi fik relativt hurtig en ”succes” med en masse gratis værktøj, hvilket i kan læse mere omkring her. I denne forbindelse gik det også op for mig, hvor stort et potentiale der er indenfor byggebranchen – og hvor stort et hul der har været på en seriøs affiliate side, som kan udkonkurrerer Pricerunner, som ellers dominerer søgemaskinerne totalt indenfor området. Det gik også op for mig, at konverteringsraten var meget positiv, og at vi igennem vores seriøse tilgang til anmeldelser af værktøj, kunne generere rigtig mange salg – på sigt.

Så helt naturligt ligger mit første fokus på trafikgenering. Her er jeg selvfølgelig i fuld gang med søgemaskineoptimering, og vi har allerede en pæn slat organiske Google besøg hver dag. Dette er dog ingenting, taget i betragtning af hvad vi kan komme op på over tid. I mit forsøg på at være kreativ, spørger jeg altid rundt i netværket efter gode linkbuilding ideer – og her får jeg et sjovt svar; ”Har du prøvet Bing ads?”

Min umiddelbare reaktion var noget i retning af ”Ja, jeg har også prøvet at slå mig selv i hovedet, det gør som regel ondt”, men sandheden er at jeg før har arbejdet med YSM (Yahoo Search Marketing), som er et forbund af søgemaskiner der prøver at kæmpe mod giganten Google. Dengang var klikpriserne lave, men ikke så lave som de er i dag.

Så jeg valgte at kaste håndklædet i ringen med AffiliateDM (man bliver diskvalificeret af at købe trafik), og gå i kast med Bing/Yahoo annoncer.. Og resultatet er slående.

Så billigt kan du købe relevant trafik

Jeg giver i dag 9 øre pr. klik på Bing/Yahoo, for folk der har søgt efter fx ”boremaskine”. Det taler jo egentlig for sig selv, men som de kloge hoveder har regnet ud, er trafikken en smule anderledes end på Google J

Trafikken er mildest talt ekstremt lav, hvis man kigger på konkrete søgesætninger isoleret, men potentialet for trafik er faktisk rimeligt, hvis man er inden for fx byggebranchen, hvor antal søgeord er ekstremt mange. Nu er discount-byg.dk stadig under opbygning, set i det format at vi kun har ca. 2% af de produkter som vi med tiden har påtænkt at have på siden. Til at starte med har vi fokuseret på El-værktøj, men mulighederne er mange, og her taler vi fx om:

–          Stiger

–          Byggematerialer

–          Døre

–          Almindeligt værktøj (skruer, skruetrækkere, hammer, tommestok osv. osv)

–          Græsslåmaskiner

–          Støvsugere

Mildest talt er mulighederne utroligt mange, når man er indenfor byggemarked branchen og det betyder at klikmulighederne på Bing/Yahoo også er mange.

Det er min vurdering (efter nøje gennemgang af mine statistikker på Bing) at potentialet for en side som discount-byg.dk ligger på omkring 200 klik om dagen.

Hvis dette er tilfældet ser regnestykket således ud(nedenstående er et realistisk eksempel):

6000,- klik pr. måned

Pris: 600 kr.

Konverteringsrate på 1% = 60 salg

Gennemsnitlig provision på salg = 80 kr.

Månedlig indtjening = 4800,- DKK

Årlig fortjeneste på Bing/Yahoo ads = 50.400,- DKK

Ovenstående er selvfølgelig et tænkt eksempel, men vurderet ud fra realistiske tal.

Budskabet er simpelt, du skal prøve Bing/Yahoo ads – kliks er så billige at du kun kan tjene penge på det, spørgsmålet er så bare hvor mange?

Du kan følge mig på de sociale medier, heriblandt Twitter, Google+. Jeg har også en Facebook, men jeg har venner nok. 

12 thoughts on “Min hemmelige elsker, Bing.dk

 1. Næsten ærgeligt du deler tippet – håber ikke for mange finder det.

  Det man bare skal være opmærksom på er at det ikke må være nicheprodukter man reklamerer for. Hvis man derfor får en konsulent til at sætte det op skal man lige tænke den timepris med for opsætningen.

  Det vi har gjort er ofte at migrere AdWords kontoen over i Bing Ads.

  Nogen der kender nogle guides til Bing ads?

  Alt godt Nikolaj

 2. Ja, der er mange som har overset Bing. Jeg hjælper en del af mine kunder med Bing ads og de kan få rigtig god og relevant trafik til priser der er noget lavere end AdWords.

 3. Hvordan med godkendelse? Hos google er det svært at få godkendt et affiliate-site, men hvordan hos Bing?

 4. Interessant indlæg. Jeg har lige oprettet en Bing-konto, men synes ikke umiddelbart klikpriserne er så lave igen? Måske jeg gør noget galt.

  Hvis jeg som test bruger “boremaskine” får jeg følgende priser:

  Broad 6,09 kr.
  Phrase 0,56 kr.
  Exact 12,13 kr.
  Content 6,09 kr.

  Kan du uddybe hvordan du opnår kliks til 9 øre?

  1. Hej Mads

   Godt du finder det interessant 🙂

   Fx på “boremaskiner” har jeg simpelthen budt 0,2 kr,- pr. klik og den ligger så og svinger på en klikpris mellem 8-12 øre pr. klik. Lige nu er min gns. klikpris på 10 ør pr. klik i denne annoncegruppe.

   Jeg tænkte også først at det var dyrt, men så tænkte jeg at hvis de ikke har andre at vise, jamen så vil de vel hellere vise mine annoncer end ingen? og det vil de altså også. Jeg har en CTR på 4,7% på annoncegruppen “boremaskiner” og en gns. position på 4,5. Jeg sender dig med glæde et screendump hvis du ikke tror det 😀

   / Held og lykke med det!

   1. Hej Joakim,

    Bare rolig, jeg tror skam på dig 😉 Jeg har lige sat en test-kampagne op på et af mine egne keywords.

 5. Det der med at prøve at importere listen prøvede jeg også – men Google nægtede konsekvent adgang til Bing, da Bing var “et suspekt resultat”.. 🙂

  Så det var manuel opsætning for mig.

 6. Hey Halfdan

  Du skal bare bruge brede søgeord, med en masse negative søgeord 🙂

  Jeg har iøvrigt glemt at tilføje at man kan importere hele sin Google Adwords kampagne/opsætning ind i Bing systemet, hvilket er ret smart 🙂

  / JK

 7. Jeg synes det er et superfrækt indlæg.

  Efter at du fortalte om det på chat, Joakim, oprettede jeg en konto til JUF.dk.

  91 visninger og 1 klik indtil nu – en halvanden uge efter.

  Men jeg har også kun oprettet 3 søgeord og sat dem til eksakt match, da jeg ikke helt stoler på Bing.

  Til gengæld har mit ene klik kostet 1 krone øre og det er til et KW, der koster 30 kr. + i AdWords..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *