Anmeldelse af Roomba 780 robotstøvsugeren

Når jeg har så travlt med Hungry, så render tiden hurtigt fra mig. Derfor købte jeg en Roomba 780 fra online webshoppen Roboteksperten.dk, og efter en lille uges tid brug, er det på tide med en mindre anmeldelse.

Jeg vil gerne være objektiv, og derfor linker jeg videre til denne side på Primabolig, hvor du kan læse om flere tests.

Roomba 780 – enhver kvindes drøm

Robotstøvsugeren Roomba 780 er simpelthen enhver kvindes drøm. Det overraskede mig meget, da jeg var meget skeptisk over for denne lille sjover i starten. Jeg forestillede mig, at Roomba ville kunne tage det værste skidt, men at jeg selv skulle køre efter med den almindelige støvsuger, for at det blev gjort godt nok til, at jeg var tilfreds. Der var dog til min store forbløffelse ingenting at komme efter – Roomba havde været helt ude i alle hjørner, under sofaen og kom bedre omkring stol- og bordben m.v. end jeg normalt gør, når jeg selv svinger støvsugeren.
anmeldelse af roomba 780 robotstøvsugeren

Når du først starter Roomba virker det umiddelbart ikke som om, at den går særlig systematisk til værks, men på forunderlig vis kommer den simpelthen omkring over det hele. Det bliver dog bedre endnu, for Roomba kan så let som ingenting indstilles til at stå for rengøringen, når du ikke er hjemme, så du slipper for at høre på den smule støj, som den laver.

Roomba kan desuden køre fra rum til rum, så hele huset får en tur, så længe du lader dørene stå åbne, så klarer Roomba selv dørtrinene. Er der steder, hvor man ikke ønsker at robotten skal gå på opdagelse, så kan man sætte en af de ”usynlige” vægge op, som den ikke vil krydse. Hjemme hos os, har vi et stort gulvtæppe med nogle meget lange hår, men heller ikke det er ikke noget problem at rengøre. Nok kører den lidt langsommere på eksempelvis tykke gulvtæpper sammenlignet med et glat trægulv, men det skal nok blive rent alligevel. Når Roomba er færdig med rengøringen, kører den stille og roligt tilbage til sin lade-station, så den er klar til næste gang.

Din nye lille rengøringshjælp klarer altså mere eller mindre det hele selv, men man skal dog lige tømme den en gang imellem. Man skal heldigvis ikke købe støvsugerposer i dyre domme, da Roomba har en lille beholder bagpå, som støvet samles i. Denne er nem lige at ”klikke” ud og tømme ned i skraldespanden uden at det vælter ud over det hele og gør beskidt igen. Det vil sige, at man altså kan lade Roomba stå, hvor den er kommet til, og smutte ud og tømme beholderen, uden Roombas ”system” bliver afbrudt ved at den flyttes. Det er nemlig så smart, at robotten selv stopper op og giver lyd fra sig, når den er fyldt op.

Ønsker man blot at rengøre et lille bestemt område af et rum, så kan Roomba flyttes derhen, og ved at trykke på en knap kaldet ’Spot, vil Roomba påbegynde rengøring af dette lille område, uden at der bliver spildt energi på, at den rengør store områder i din bolig, der ikke trænger, hvilket er super smart, når man som jeg er lidt klodset og ofte spilder og taber diverse ting.

Jeg kan virkelige kun anbefale folk at anskaffe sig en robotstøvsuger som Roomba, da det virkelig er en skøn hjælpende hånd at have i hverdagen. Den vil kunne spare dig for en masse tid, og alligevel vil du altid komme hjem til et hjem med rene gulve, uden at have løftet en finger selv. Nok virker Roombas pris måske en smule høj, men det er efter min mening en meget lille pris at betale, sammenlignet med det Roomba kan gøre for dig.

Det er absolut ingen hemmelighed, at næste skridt skal være behandling af gulvet i mit hjem. Så er spørgsmålet om, jeg kan finde en robot til det eller om jeg skal ud og have en god gammeldags gulvsliber.

One thought on “Anmeldelse af Roomba 780 robotstøvsugeren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *