Affiliate marketing med produktfeeds

Tobias Ehlig er super dygtig og med masser af energi. Han har skrevet et indlæg om hvordan du kan arbejde med affiliate marketing med produktfeeds.

Tobias eksempel er med cykelhjelme, og er blot en af mange spændende nicher, hvor det kan betale sig at arbejde med produktfeeds.Hvis jeg selv skulle vælge en niche til formålet, faldt valget nok på en shop som Made4men.dk, som sælger alt hudplejeprodukter, trimmere, hårpleje og meget mere til mænd.

Give it away.

Affiliate marketing bliver ofte sat i forbindelse med udtrykket ”passiv indkomst”, men for mange er det langt fra tilfældet. Jo, det er ganske vist passivt på den måde at du kan tage en uge på ferie uden computer, og så tjene penge imens du ligger ved polen, men langt hen af vejen er affiliate marketing hårdt arbejde lige som så meget andet.

Når det så er sagt, så er der måder hvorpå du kan gøre arbejdet lidt lettere. En af de mere oversete værktøjer man som affiliate marketer får stillet til rådighed ved nogle partnerprogrammer er de såkaldte produktfeeds. Et produktfeed er en liste med alle produkter fra en given webshop, som selv stiller dette feed til rådighed for sine affiliates.

Du har altså mulighed for at vise en helt masse produkter blot ved at indsætte dette feed på din affiliate side. Det bliver dog først rigtig smart idet du begynder at vælge hvilke typer produkter der skal vises, og dermed kan inddele strømmen af produkter fra en webshop på forskellige undersider på dit affiliate site.

Produktfeed i praksis

Ved siden af mine iværksætterprojekter inden for e-handel har jeg en smule affiliate marketing kørende, og jeg ønsker selvsagt at tjene flest mulig penge ved den mindst mulige indsats. Og det er netop her jeg har stor succes med produktfeeds, da de gør det markant nemmere for mig at sætte en affiliate side op. Jeg slipper nemlig for at skulle sidde og indsætte produkter manuelt på siden, idet et produktfeed automatisk indsætter den type produkter jeg beder det om – endda ganske flot stillet op.

Lad mig give et konkret eksempel. I øjeblikket forsøger jeg mig med at køre affiliate inden for cykel-branchen, mere specielt; cykelhjelme. Det er et svært marked da der er en række store spillere, men takket være Cykelpartner.dks produktfeed kan jeg nemt indsætte alle deres produkter af en bestemt type, og dermed har jeg mere tid til at arbejde med de andre aspekter der er vigtige inden for affiliate marketing, specielt SEO.

ecykelhjelm

På ovenstående billede kan du se hvordan cykelhjelmene til børn vises på min side. Personligt synes jeg at det er ganske pænt sat op, og det har altså kun krævet få minutters arbejde at få indsat disse mange børnecykelhjelme på den pågældende underside. Tænkt hvor lang tid det ville have taget hvis jeg skulle indsætte produkterne manuelt med billede, titel og pris. Og så ville de endda heller ikke opdateres automatisk.

Takket være dette plugin til WordPress skal jeg blot indsætte en simpel kode på siden, og så henter den automatisk alle de ønskede cykelhjelme ind. I det her tilfælde har jeg indstillet koden således at den viser alle produkter fra Cykelpartner.dk hvor ordene ”cykelhjelm” og ”børn” indgår, samt ”cykelhjelm” og ”kid”, og ”cykelhjelm” og ”frank”.

Du kan her se hvordan koden ser ud inde på min underside:

kode

Du kan nemt selv komme i gang med at gøre det samme ved at downloade det føromtalte plugin til WordPress. Jeg benytter i øvrigt selv Partner-Ads.dk, men du kan muligvis også finde andre affiliate netværk der tilbyder produktfeeds. Hos Partner-Ads.dk er der i hvert fald en lang række sider som tilbyder disse feeds. Når du er logget ind finder du dem under ”Opdater dine data” -> ”Quick menu” -> ”Produktfeeds”.

Jeg håber at dette tip kan hjælpe dig til at blive mere effektiv i din opsætning af affiliate-sider i fremtiden, og hvis du har nogen spørgsmål, så skyd endelig løs!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *