Affilliate projektet der blev til ren interesse

På grund af arbejde hos Hungry.dk, min egen webshop Alor.dk + alt muligt andet er det ved at være længe siden, at jeg selv har skrevet et indlæg.

Men for et halvt år siden kom jeg ved et tilfælde i kontakt med Tim Petersson – og hvor er jeg dog glad for det 🙂 Tim er for sej, og får slet ikke nok kredit (ifølge mig) for hans affiliate-projekter. I dag sparer vi med hinanden ugentligt, og jeg spurgte ham forleden dag om, han ikke var interesseret i at fortælle lidt om hans hjemmeside om babyalarmer. Han svarede “ja da”, men om ville det ikke være federe, hvis skrev et gæsteindlæg om det.

Tim Petterson og hans babyalarmer

babyalarmer

Mit navn er Tim Petersson og jeg har fået lov at skrive et gæsteindlæg om en affiliate niche uden nok affiliate programmer. Først lidt om mig selv, jeg arbejder med forskellige affiliate projekter i min fritid, her kan bla. andet nævnes udstyrsguiden.dk og lavenergi.dk som er et af mine mere seriøse projekter. Sammen med mine affiliate projekter hjælper jeg også min kone på DressMe.dk med tekniske udfordringer og en del af markedsføringen.

Lad mig komme videre til babyalarm-test.dk, som indlægget her skal handle om. Det er faktisk mit første rigtigt seriøse affiliate-projekter, og den hurtigere læser vil se at konceptet læner jeg rigtig meget op af udstyrsguiden.dk og det er ikke fordi jeg er en doven hund, som bare ikke gider lave et nyt site, nej det er faktisk fordi jeg allerede derfra vidst, at konceptet virker.

Ideen med babyalarmerne kommer fra jagten på en babyalarm til vores første datter. Her var det mit klare indtryk, at det var et kompliceret markedet, og at der manglede en side der gav overblik. Det jeg derimod ikke havde forudset var, at det er fuldstændig umuligt at komme i dialog med de fleste af de butikker der sælger babyudstyr.

Da siden ellers var lavet, og jeg opdagede for svært det var at overtale butikkerne, så måtte jeg bide i det sure æble og indse at der var plads til ideen på markedet, men at det ikke var noget jeg skulle blive rig af. Der var derfor 2 muligheder: skrot det eller driv det som interesse. Da jeg synes markedet manglede siden, besluttede jeg at drive det som en interesse.

En af de gode ting ved at jeg ikke rigtigt har tjent penge på sitet er, at jeg har god ro og orden til at anmelde produkterne uden hensynet til, om jeg taber penge ved at anbefale et produkt uden affiliate aftaler tilknyttet.

Hvad er der så i det for mig?

Udover at være blevet ekspert i babyalarmer og have æren af at servicere en masse mødre interesseret via email, stod det første år mest på besøgende men stort set ingen indtjening, men det har jeg jo allerede afsløret. Det der så siden hen er sket med siden er, at jeg i et større omfang er begyndt at få tilsendt babyalarmer som jeg kan teste, det synes jeg egentlig er meget sjovt men udover det sjove og de mange babyalarmer jeg har liggende, så er butikkerne faktisk selv begyndte at henvende sig for at komme med på sitet, og det er fedt – det er ikke kun en stor anerkendelse af mit arbejde, men også et godt springbræt til at tjene en skilling på siden.

Desværre er der stadigvæk ikke vildt mange aftaler på markedet, men der er heldigvis kommet lidt hul på bylden og arbejdet lønner sig derfor langsomt. Desværre er timelønnen stadigvæk meget elendig.

Nogen vil måske spørge, hvorfor jeg ikke har forsøgt med Adsense, og det har jeg skam også. Af en eller anden mystisk og irriterende grund resulterede det i en lukket Adsense konto. Jeg er i dag stadigvæk ikke helt klar over hvad der skete udover, at google mener jeg har klikket på egne reklamer, hvilket ikke passer.

Jeg ser mulighederne i siden

Selvom domænenavnet er ret snævert, så er jeg stille og roligt begyndt at udnytte bloggen på siden til at lave en indtægt. Det gør jeg ved at skrive om forskellige emner, der kunne have interesse for de forældre som er på jagt efter babyalarmerne. Umiddelbart skulle man tro, at det var forældre med helt småbørn, men der er også mange forældre som er anden gangs forældre og har indset, at deres første babyalarm er forældet.

Her bagefter at projektet køre, så kunne jeg godt have ønsket mig, at jeg havde undersøgt markedet lidt bedre inden jeg kastede mig ud i det – det er helt sikkert nogen lærer penge, jeg tager med mig videre.

3 thoughts on “Affilliate projektet der blev til ren interesse

  1. Halfdan Timm hvilke tal kunne du være interesseret i at se, så skal jeg se om jeg kan finde dem frem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *