5 konkrete tips til at nå dine mål

Jeg elsker at være effektiv, og at gå metodisk til værks kan være en god i de i langt de fleste tilfælde. Når man skal nå 1000 ting i løbet af ugen, er det en god ide at have et overblik. Philip Løvland kommer med hans bud på, hvordan han når sine egne mål.

Hvis du vil læse flere tips om effektivitet, finder du dem her og her.

Du har selvfølgelig sat dig dine mål for 2014 har du ikke? Hvis ikke så sæt dig ned og lav nogle mål og kom tilbage og læs videre bagefter 😉 Dine  må skulle jo gerne nås, så her får du 5 konkrete tips til hvordan du når dem.

Philips 5 konkrete råd

For at konkretisere vil jeg for hvert råd komme med eksempler fra mit eget mål omkring webshoppen Ecigaretten.dk som jeg købte i december. Her er mit mål for 2014 at nå en omsætning på 300.000 på en måned. De 300.000 er ikke tilfældig valgt – det er nogenlunde hele sidste års omsætning. Så det er et meget ambitiøst, men ikke umuligt mål (selvom jeg i januar indtil videre ikke engang har omsat for 3.000).

1 – Gør dine mål synlige

Print dine mål ud og hæng dem op et sted hvor du ser dem dagligt, f.eks. over dit skrivebord, på køleskabet eller på badeværelset. De skal være en konstant reminder så du altid har dine mål liggende i baghovedet.

Eksempel: Man glemmer i hvert fald ikke målet når det hænger der – og det er et rigtig godt skub bagi når opgaverne virker dumme og browseren hopper over på google+

Bliv mere effektiv

2 – Visualiser at du har nået dine mål.

Dagligt, måske om morgenen mens du stadig ligger i sengen eller mens du står i badet skal du visualisere at du har nået dine mål. Mærk hvordan det føles. Glæd dig over det, og mærk glæden i hele kroppen. Forestil dig hvad du gør når du har nået dit mål, hvordan du går rundt, hvordan du tænker. Og gå så ud af sengen/badet med de tanker og med den selvtillid og glæde du har fået fra visualiseringen. Det hjælper dig til at holde fokus og til at din underbevidsthed får mere fokus på at du altså skal nå de her mål.

3 – 3 konkrete ting

Hav for hver dag 3 konkrete ting du skal gøre for at bringe dig tættere på målet. Planlæg dem seneste aftenen før, og sig dem for dig selv når du går i seng om aftenen og når du står op om morgenen. Og sørg så for at få dem gjort.

Har du mange mål kan du dele det lidt op så du tager 1 mål om dagen, fordeler de 3 ting på 3 forskellige mål eller fordeler det på anden måde. Bare du hver dag gør ting der bringer dig tættere på alle dine mål – uden undtagelse.

Eksempel: Mine mål for i dag var at kontakte en mulig hjemmeside (for at få link), at få ordnet affiliatekoden på shoppen (så der kunne komme affiliateprogram på) og at få sendt et nyhedsbrev ud (for at få salg). Alle 3 ting blev opnået – og først derefter laver jeg de mindre vigtige ting som at skrive gæsteindlæg eller svare på beskeder på internetfora.

4 – Lav planer

Du behøver ikke lave store forkromede planer med dags- og ugeskemaer hvor alting er skrevet pænt ned. Den slags holder aldrig i længden alligevel. Men du skal have en ide, nogle tanker, om hvordan du kommer til at nå dine mål. En ide om hvor du gerne skal være om 2, 4, 6 og 8 måneder sådan at du ved om du er godt på vej eller om du skal løbe endnu hurtigere.

Eksempel: Jeg har ikke nedskrevet hvad min omsætning skal være for hver enkelt måned. Men jeg ved at jeg her i januar/februar skal have et grund-setup på plads med leverandører, kundeservice, bogføring osv. (er næsten færdigt – wuhu).

Jeg ved også at jeg i maj/juni gerne skulle lige på side 1 på Google på relevante søgeord.

Og når vi når til august/september skulle jeg gerne have omsat for i hvert fald 150.000 på en måned.

Det gør det meget nemt for mig at se hvis det ser ud som om jeg ikke er ved at nå målene og skal ændre taktik eller løbe hurtigere – og samtidig behøver jeg ikke bruge lang tid på planlægning men kan have fokus på eksekvering i stedet).

5 –  Overvej dine opgaver

Hver gang du har en opgave så stil dig selv 3 spørgsmål.

1 – Er det noget jeg SKAL (som i absolut skal eller jeg bliver fyret) gøre?

2 – Er det noget jeg synes er sjovt og som giver mig glæde og energi i hverdagen?

3 – Er det noget der bringer mig tættere på mit mål?

Hvis du svarer nej til de 3 spørgsmål så lad opgaven ligge – det sker der nok ikke noget ved. Og brug i stedet tiden på at gøre noget der får dig tættere på dine mål.

Eksempel 1: Jeg skal bogføre. Det bringer mig ikke tættere på mit mål, og det er bestemt ikke noget der hverken er sjovt eller bringer mig energi i hverdagen. Men det SKAL gøres. Så for at bruge så lidt tid som muligt samler jeg sammen og gør det en gang imellem når bunkerne bliver store nok.

Eksempel 2: Der er mange spændende ting på nettet man kan læse, både om online markedsføring og alt mulig andet.. Det er ikke noget jeg SKAL gøre. Det er ikke noget der bringer mig tættere på mit mål (det gør eksekvering – ikke læsning). Er det noget jeg synes er sjovt? Lidt, men ikke sjovere end at jeg ikke savnede det da jeg i julen holdt 18 dage uden internet. Derfor prøver jeg kun at læse ting på nettet hvis jeg absolut skal bruge noget konkret information – og kun for at få præcis den information. Bare fordi jeg læser om online markedsføring betyder det ikke at jeg laver ”arbejde” (selvom jeg før har snydt mig selv til at tro det)

Jeg håber at disse 5 råd sætter gang i nogle tanker, og at du vil forsøge at implementere dem. Og fortæl gerne – hvad er dine mål, og hvordan vil du nå dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *