5 gode grunde til at få et online CV

Der er mange gode grunde til at have et online CV, som vi gennemgår her. Der findes forskellige måder hvorpå man kan have/lave et online CV.

Nogle bruger færdige hjemmesider til at ligge deres CV på imens andre laver deres egne fra bunden hvilket er klart det mest anbefalelsesværdige, idet man har fuld frihed til at designe det som man ønsker og samtidig kan give læseren det indtryk af en, som man ønsker.

Derudover er det nemmere at tilknytte videoer og fotos på en side man selv har skabt. Denne side kan hjælpe dig med at komme i gang med at lave et online CV og nedenfor gennemgår de 5 punkter, som gerne skulle åbne dine øjne op for vigtigheden.

  • Netværk

Ved at have et online CV liggende lader du dit netværk se hvad du kan. Netværk bliver mere og mere vigtigt på jobmarkedet i og med flere og flere jobs besættes på baggrund af netværk, og som konsekvens af det er der flere og flere stillinger, som ikke bliver slået op.

 

  • Får dig hurtigt videre ved arbejdsløshed

Skulle uheldet ske og du bliver ramt af arbejdsløshed sikrer CV’et at dit netværk ved hvad du kan og så er chancen for at du går ledig længe, betragtelig mindre end hvis du ikke havde et CV.

 

  • Nemt at dele for potentielle arbejdsgivere

Til forskel fra et papir CV så er det betragteligt nemmere for en potentiel arbejdsgiver at dele dit CV når det ligger online. Foruden det rent praktiske er der også nogle juridiske bevæggrunde. Eksempelvis vil den nye persondataforordning forbyde firmaer at gemme dit CV i en forlænget periode uden at have din accept. Ydermere vil det være forbudt for dem at sende dit CV videre til andre firmaer uden dit samtykke. Har du offentliggjort det på en hjemmeside forholder det sig helt anderledes og firmaet kan gemme URL’en og frit sende den videre til andre potentielle arbejdsgivere.

 

  • Mulighed for at vise sine evner

Har du grafiske eller webmæssige evner har du mulighed for at vise dem frem og dermed imponere en potentiel arbejdsgiver såfremt du vælger selv at hoste. Det gør at du nemmere kan skille dig ud fra flokken og på den måde efterlade et positivt indtryk.

  • Avancere din karriere

Uanset om du er på jagt efter et nyt job eller er tilfreds hvor du er, så sikrer du med dit online CV at potentielle karrieremuligheder ikke går din næse forbi. Så selvom du sidder trygt hvor du er, så har du muligheden for at blive tilbudt drømmejobbet ved at være online og synlige.

Det var 5 årsager til at du bør overveje at få et online CV hvis du ikke allerede har et. For spørgsmålet er hvis du ikke har et om du i det hele taget tør lade være. For hvis dine konkurrenter på jobmarkedet har et, vil du være et skridt bagud uanset om du jagter et nyt job eller karriere avancement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *